Voor wie?

De Bowen Techniek helpt bij een rugklachten, nek/ en schouderpijn, sportblessures, RSI (CANS), sportblessures, ademhalingsproblemen, spierkramp, stress, hooikoorts, hoofdpijn, tennisarm, koliekpijnen bij baby‘s, artrose, chronische vermoeidheid (CVS), menstruatieklachten, slaapproblemen, bekkenbodemproblemen, enkel- en knieklachten, vermoeidheid, reuma, spijsverteringsklachten, psychische klachten etc.

De Bowen Techniek kan ook preventief worden ingezet om klachten te voorkomen. De Bowen Techniek is door de zachte behandelwijze geschikt voor iedereen, van pasgeborenen tot honderdjarigen. Er zijn geen ziektes of aandoeningen, waarbij een Bowenbehandeling niet gegeven mag worden.

De Bowenbehandelaar stelt geen diagnose, maar geeft ook geen vervanging voor medisch advies.

Raadpleeg bij twijfel eerst uw arts of specialist.

Wanneer men bezig is met Bowen  behandelingen is het beter om niet gelijktijdig gebruik te maken van de diensten van een chiropractor, fysiotherapeut, (sport-)masseur, Reiki behandelaar, acupuncturist en andere direct op het lichaam werkende therapeuten. De mogelijkheid bestaat nl. dat verschillende behandelmethoden elkaars werking opheffen.

Combinatie met oefentherapieën , zoals Caesar en Mensendieck, oefeningen van de fysiotherapeut, Ismakogie, voedings- en/ of supplementadviezen zijn wel goed met een Bowenbehandeling te combineren.