Sample menu:

Waarom Bowen?

Het bindweefsel (fascie) ligt rond alle spieren en organen in het hele lichaam; in meerdere lagen boven en naast elkaar. Alle lagen zijn met elkaar verbonden en zij zijn ook in staat langs en over elkaar te schuiven.
Op deze manier is dus eigenlijk alles in ons lichaam met elkaar verbonden. Door het ondergaan van een Bowen behandeling is het bindweefsel in staat te ontspannen, waardoor het mogelijk is om bestaande blokkades op te heffen. Dit kan zorgen voor veranderingen in het lichaam, niet alleen blessureherstel, maar ook algemeen lichamelijk herstel (het zogenaamde domino-effect).

Denk maar aan een simpel voorbeeld: je gaat door je enkel en om de pijn zo min mogelijk te voelen, ga je je manier van lopen aanpassen, zodat je bijna niet op de geblesseerde voet hoeft te steunen. Je gaat compenseren.
Al snel is je lichaam gewend aan deze manier van voortbewegen, maar door de veranderde manier van lopen is de kans aanwezig dat er elders in het lichaam een nieuwe klacht ontstaat. Denk aan de knie, of de heup, of de rug. En wanneer de enkel allang weer genezen is, kunnen de klachten die het gevolg waren, blijven zorgen voor ongemak.

Zo zijn bepaalde pijnklachten in het lichaam niet altijd meer te achterhalen, maar kunnen zij wel degelijk een andere oorzaak hebben gehad.